Option bekijkt strategische mogelijkheden voor toekomst

Het technologiebedrijf Option uit Leuven bekijkt verschillende strategische opties voor zijn verdere toekomst. Dat heeft het bedrijf gemeld. De Autoriteit Financiële Diensten en Markten (FSMA) had aan het bedrijf een mededeling gevraagd, nadat revisor Deloitte een aantal opmerkingen had geuit over de financiële situatie van Option.

De revisor had daarbij gewezen op de snel slinkende kaspositie van de onderneming. In maart van dit jaar had Option nog een overbruggingskrediet van 2,7 miljoen euro gekregen van een groep investeerders, nadat dezelfde partijen vorig jaar al voor een kapitaalinjectie van 12 miljoen euro hadden gezorgd.

Frank Deschuytere, chief executive van Option, zegt echter dat het bedrijf aan het overbruggingskrediet voldoende zal hebben om zijn dienstenplatform CloudGate te lanceren. Wel wordt gezegd dat het proces zou kunnen worden versneld door het aantrekken van een strategische partner. Dat hoeft echter niet tot een verkoop te leiden, want kan ook gebeuren in de vorm van een samenwerking.

Bron: Express.be