Holding GBL bouwt participatie in Umicore verder uit

De holding Groupe Bruxelles Lambert (GBL) van miljardair Albert Frère heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een nettowinst geboekt van 502 miljoen euro, tegenover een positief resultaat van 206 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten uit dividenden daalden van 350,3 miljoen euro naar 327 miljoen euro.

De winstgroei is onder meer te wijten aan de verkoop van een participatie van 0,4 procent in het Franse olieconcern Total, waarop een meerwaarde van 207 miljoen euro werd geboekt. De Waalse holding heeft nu nog een belang van 3,2 procent in de Franse groep. Ook de participatie in de milieugroep Suez Environment werd tot 1,2 procent teruggebracht, tegenover 7,2 procent eind vorig jaar.

Anderzijds werd het belang in de materialengroep Umicore opgedreven tot 9,5 procent, tegenover 6,6 procent op het einde van het eerste kwartaal. De holding had eerder al aangegeven dat het belang in Umicore zou kunnen worden uitgebouwd tot een strategische participatie. De totale portefeuille heeft een waarde van 16,2 miljard euro, tegenover 14,9 miljard euro één jaar geleden.

Bron: Express.be