ING Groep heeft opmerkelijke recente stappen en updates in haar bedrijfsactiviteiten doorgevoerd. Deze maand heeft ING een aanzienlijk aandeleninkoopprogramma afgerond, waarbij bijna 156 miljoen aandelen ter waarde van € 2,5 miljard zijn teruggekocht. Dit programma, dat aanvankelijk in mei 2024 werd aangekondigd, zag consistente wekelijkse terugkopen, wat ING's toewijding aan het optimaliseren van de aandeelhouderswaarde aangeeft. Een update over de kapitaalstrategie en verdere plannen van het bedrijf wordt verwacht naast de publicatie van de financiële resultaten van Q3, gepland voor 31 oktober 2024.
Daarnaast heeft ING haar duurzaamheids- en Environmental, Social, and Governance (ESG)-initiatieven versterkt en is het een topkandidaat in de sector gebleven, met hoge beoordelingen van MSCI en Sustainalytics. ING heeft deze principes geïntegreerd in haar financiering, en promoot en ondersteunt actief duurzame ondernemingen, terwijl ze transparant blijft over gebieden waar verdere verbeteringen gaande zijn.
Deze ontwikkelingen onderstrepen ING's focus op het in evenwicht brengen van kapitaalrendementen met verantwoorde, duurzame groei - een strategische afstemming die steeds centraler staat in ING's activiteiten en communicatie. Voor verdere updates biedt de nieuwsredactie van het bedrijf regelmatig inzichten en persberichten over zijn wereldwijde activiteiten.
Vermoedelijk kunnen ING Groep-aandeelhouders rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de taxaties heeft het aandeel ING Groep nu één van de top dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel anticiperen de analisten op een dividenduitkering van 1 euro. ING Groep 's dividendrendement bedraagt dus 6.35 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de banken levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 3.22 procent op.
Het aandeel staat sinds 2008 op een koerswinst van 10 procent. De aandeelhouders die ieder jaar vanaf 2008 hun dividenden herbelegden hebben nu een royaal extra rendement van 82 procent. De invloed van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy & hold belegger behoorlijk zwaarwegend.
Om ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen terug te vragen moet u vaak een heel uitgebreid en kostbaar traject door. Het is vaak de moeite waard niet om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen fiscale regime. Doorgaans kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. Gewoonlijk kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.
Morgen zal het Nederlandse ING Groep met haar resultaten over het afgelopen kwartaal komen. De omzet van het bedrijf uit Amsterdam over dit jaar komt uit op 22.4 miljard euro. Zo blijkt uit de meeste recente rondgang langs de analisten. Dit is vrij beperkt minder dan de totale baten over 2023 toen het concern 24.09 miljard euro verdiende.
De meeste analisten rekenen voor 2024 op een nettowinst van 6.31 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 1.98 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 7.95.
De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 56.99 miljard euro.
Het aandeel werd dinsdag het laatst op 15.75 euro verhandeld.
Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl
Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.