Analisten:meer omzet Intuitive Surgical in het verschiet

Morgen opent het Amerikaanse Intuitive Surgical haar boeken over het afgelopen kwartaal. De omzet van het concern uit Sunnyvale over dit jaar komt uit op 8.09 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de totale omzet over 2023 toen het bedrijf 7.12 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Intuitive Surgical in beeld plus taxaties 2023

beurskoers

Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 2.4 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 6.65 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op een heel forse 71.95.

Het gros van de analisten gaan er vanuit dat het bedrijf geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een relatief aantrekkelijke 1.91 procent.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 167.46 miljard dollar.

Historische aandelenkoersen Intuitive Surgical

beurskoers intuitivesurgical

Het aandeel koerstte dinsdag op een slotstand van 478.47 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.